ENFOC Educació Tàrrega Lleida

Noves Oportunitats és un programa desenvolupat per una xarxa de 10 entitats socials i centres de formació referents en el seu àmbit d’actuació de la província de Lleida adreçat als joves que han abandonat prematurament la seva formació i no treballen.

L’objectiu del programa és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per completar la seva formació, afavorint així la seva inserció al mercat laboral amb expectatives d’ocupació de qualitat.


DESCARREGA'T EL DÍPTIC INFORMATIU!

El programa consisteix en actuacions integrades d’orientació, formació i acompanyament, i es caracteritza per oferir als joves itineraris de fins a 20 mesos, per desenvolupar el seu projecte professional.
A més a més, les actuacions seran personalitzades de manera que la formació i la metodologia s’adaptin a les necessitats de cada jove, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i tutoritzats. El programa està impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels fons europeus per a la Garantia Juvenil.

OBJECTIUS DEL PROGRAMA
Gràcies a les actuacions en orientació, tutorització, formació i acompanyament a l’escolaritat dels joves, el Centre Noves Oportunitats vol assolir com a mínim un dels objectius següents:

 • Obtenció de formació tècnico-professional.
 • El retorn al sistema educatiu reglat
 • Inserció laboral


A QUI VA ADREÇAT?
Joves de 16 a 24 anys que no estiguin estudiant ni treballant en aquest moment. El programa va adreçat al col·lectiu de joves en general, però per la seva llarga durada i el seu acurat programa de suport i tutorització és especialment indicat per aquells joves més vulnerables que per circumstàncies personals tenen especials dificultats per seguir les exigències del sistema educatiu reglat.

QUÈ OFEREIX EL PROGRAMA?
Un itinerari personalitzat i tutoritzat en tot moment que engloba:

 • Un procés de SELECCIÓ realitzaràs una primera entrevista amb el teu coach que et guiarà al llarg de tot el programa. 
 • Un procés d'ORIENTACIÓ treballaràs les competències del model ISFOL i definirem el teu itinerari personal.
 • PROJECTE EDUCATIU Formació Bàsica, transversal i tècnico-professional. Durant la formació realitzaràs paral·lelament quatre blocs que combinen matèries bàsiques, coaching personal, coneixement de l’entorn o certificats de professionalitats que et permetran trobar feina.
 • SUPERA AMB ÈXIT EL PROGRMA Sortiràs del programa amb més competències d’accés a l’ocupació que t’ajudaran a trobar feina. 

PROJECTE EDUCATIU:
Al llarg del programa pots realitzar de manera transversal quatre blocs que combinen matèries bàsiques, coaching personal, coneixement de l’entorn o certificats de professionalitats que et permetran trobar feina.

 • Coneix-te i marca’t objectius: Bloc transversal on una tutora et guiarà i t’orientarà durant tot el programa.

 • Desenvolupa les teves competències i coneix l’entorn: Treballaràs per projectes a partir de visites i activitats en entorns productius on desenvoluparàs competències transversals com la responsabilitat, el treball en equip, la gestió de l’estrès o la comunicació.

 • Omple la motxilla de matèries (opcional) Si vols treure’t l’ESO o les Proves d’Accés a un Grau Mig, et formaràs en aquelles competències que necessitis més suport (comprensió lectora, llengua, matemàtiques, etc.). I si ho necessites, forma’t en matèria lingüística i alfabetització a través del programa 1ª Oportunitat.

 • Forma’t i desenvolupa el teu potencial Realitza una formació a mida o un certificat de professionalitat que et permetrà trobar feina. Actualment realitzem aquestes formacions:Aquests són els diferents Certificats de Professionalitat que es poden cursar:

ENFOC impulsa aquest projecte en col·laboració juntament amb el centre formatiu NEWSCHOOL II , dins del programa d´ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d´actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC).

DESCARREGA'T EL DÍPTIC INFORMATIU!