ENFOC Educació Tàrrega Lleida

EL TLN MOBILICAT facilita que joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades a entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea durant un període de 2 mesos.

Impulsat pel Departament de treball, afers socials i famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del sistema de Garantia Juvenil. A la província de Lleida aquest programa està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius del Grup Alba.

Viu una experiència laboral única!


L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.


DESCARREGA'T EL DÍPTIC INFORMATIU Liana Myasnikova, estada a Itàlia.

"Crear nous vincles amb diferents cultures i buscar reptes professionals és molt enriquidor i gratificant personalment. Aconsello totalment aquesta experiència!"Duver Antón, estada a Alemanya.

"He viscut una experiència laboral única i molt gratificant on he desenvolupat les meves competències professionals realitzant un projecte important per a l'empresa on feia pràctiques." Jennifer López, estada a Itàlia.
 

"Des de l'inici he comptat amb l'acompanyament dels coordinadors del Grup Alba que t'ajuden i et donen suport en tot allò que necessitis. Ho tornaria a repetir! Ha estat una experiència molt enriquidora."

FUNCIONAMENT?

S'ofereix l'estada a una destinació on hi participaran joves que realitzen pràctiques a empreses i seran acollits per una entitat del país que els oferirà l'allotjament i l'acompanyament durant les pràctiques. 

 


 CALENDARITZACIÓ

FORMACIÓ PRÈVIA A L'ESTADA:

- Formació intercultural: del 29/08 al 27/09 del 2022
- Formació lingüística en italià: del 29/08 al 27/09 del 2022


- PRÀCTIQUES A ITÀLIA (Pàdua):
estada del 29/09 al 25/11. 8 setmanes (5 places)
REQUISITS D'ACCÉS

- Joves entre 18 i 29 anys a l’atur.
- Inscrits al programa Garantia Juvenil. Si encara no t’has inscrit, t’ajudem a realitzar els tràmits. Contacta amb nosaltres!
- Ser demandants d'ocupació (DONO).
- Requisits acadèmics: ESO + formació professionalitzadora d'un mínim de 200h. 
FINANÇAMENT


Inclou:
- Viatge.
- Allotjament.
- Manutenció diària durant l’estada a l’estranger.
- Transport local durant l’estada a l’estranger, excursions, esdeveniments especials i visites planificades.
- Aprenentatge pràctic en empresa.
- Accions pedagogies complementàries.
- Formació lingüística.
- Preparació intercultural.
- Orientació professional.
- Assegurança. Protocol de seguretat anticovid

Segons la normativa sanitària vigent en el moment de l'estada. 

 
Del 12 de març al 6 de juny 2020 es va realitzar una estada a Wernigerode, Alemanya, reservada només per persones amb discapacitat. Durant les 8 setmanes de la seva estada a Alemanya, els participants van tenir una persona de suport personal que va vetllar per l'autonomia i el lleure dels participants fora de l'horari laboral de pràctiques.

L'objectiu del programa va ser facilitar la inserció laboral dels joves gràcies a la realització de les pràctiques laborals en empreses o entitats públiques o privades d'Alemanya i també fomentar l'autonomia personal i la confiança en un mateix.
Bruna Muñoz, 8 setmanes a Alemanya. 

"Una oportunitat per aprendre a viure en un altre país, practicar una nova llengua i aprendre una nova forma de treballar. Una experiència molt bona que tornaria a repetir ara mateix!"Yasmina Natale, 8 setmanes a Alemanya. 

"He treballat en una residència de persones amb discapacitat. He après a espavilar-me i he guanyat molta experiència professional. El programa TLN és una gran experiència!"
Vols rebre més informació? Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu. Inscripcions obertes fins el 12 d'agost del 2022. 


Responsable: Grup Alba. Finalitat: Gestionar la relació amb Alba, i enviament de bulletins i informació comercial que pugui ser d’interès per l’usuari. Legitimació: El seu consentiment, a través de l’acceptació d’aquestes condicions. Destinataris: Es cediran dades a tercers en cas de ser necessari per la prestació de serveis. Drets: Els interessats poden exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició, dirigint-se per escrit a l’adreça info@aalba.cat, adjuntant una còpia del DNI del titular de les dades. Informació addicional: Per informació més detallada pot consultar la política de privacitat. 

Per a més informació contacteu amb Marta Ferraté, responsables del Programa TLN MobiliCAT.

   973 311 300 - 674 329 646      mferrate@aalba.cat 


Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu