ENFOC Educació Tàrrega Lleida

EL TLN MOBILICAT facilita que joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades a entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea durant un període de 2 a 4 mesos.

Impulsat pel Departament de treball, afers socials i famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del sistema de Garantia Juvenil. A la província de Lleida aquest programa està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius del Grup Alba.

Viu una experiència laboral única!


L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.


DESCARREGA'T EL DÍPTIC INFORMATIU Liana Myasnikova, estada a Itàlia.

"Crear nous vincles amb diferents cultures i buscar reptes professionals és molt enriquidor i gratificant personalment. Aconsello totalment aquesta experiència!"Duver Antón, estada a Alemanya.

"He viscut una experiència laboral única i molt gratificant on he desenvolupat les meves competències professionals realitzant un projecte important per a l'empresa on feia pràctiques." Jennifer López, estada a Itàlia.
 

"Des de l'inici he comptat amb l'acompanyament dels coordinadors del Grup Alba que t'ajuden i et donen suport en tot allò que necessitis. Ho tornaria a repetir! Ha estat una experiència molt enriquidora."

FUNCIONAMENT?

S'ofereix l'estada a una destinació on hi participaran joves que realitzen pràctiques a empreses i seran acollits per una entitat del país que els oferirà l'allotjament i l'acompanyament durant les pràctiques. 

 


 CALENDARITZACIÓ

ALEMANYA: Estada de dos mesos. Del 16/03/2021 al 13/05/2021.
REQUISITS D'ACCÉS

- Joves entre 18 i 29 anys a l’atur.
- Inscrits al programa Garantia Juvenil. Si encara no t’has inscrit, t’ajudem a realitzar els tràmits. Contacta amb nosaltres!
- Ser demandants d'ocupació (DONO).
- Requisits acadèmics: ESO + formació professionalitzadora d'un mínim de 200h. 
- Sense experiència laboral en l’àmbit dels estudis cursats (no es té en consideració una experiència laboral inferior a dotze mesos).
- Amb una formació bàsica d’idiomes.
FINANÇAMENT


Inclou:
- Viatge.
- Allotjament.
- Manutenció diària durant l’estada a l’estranger.
- Transport local durant l’estada a l’estranger, excursions, esdeveniments especials i visites planificades.
- Aprenentatge pràctic en empresa.
- Accions pedagogies complementàries.
- Formació lingüística.
- Preparació intercultural.
- Orientació professional.
- Assegurança. Protocol de seguretat anticovid

Els joves participants hauran de fer un test PCR dos dies abans de marxar i un cop allà es compliran els dies de quarantena necessaris.

L'entitat d'acollida vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat i prevenció anticovid.

En cas que sigui necessari, les empreses també proporcionaran els EPIs per dur a terme les pràctiques laborals.

Els joves participants en el programa comptaran amb un servei personal d'assegurança de salut durant la seva estada al país.


 
Del 12 de març al 6 de juny 2020 es realitza una estada a Wernigerode, Alemanya, reservada només per persones amb discapacitat. Durant les 8 setmanes de la seva estada a Alemanya, els participants tindran una persona de suport personal que vetllarà per l'autonomia i el lleure dels participants fora de l'horari laboral de pràctiques.

L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves gràcies a la realització de les pràctiques laborals en empreses o entitats públiques o privades d'Alemanya i també fomentar l'autonomia personal i la confiança en un mateix.

Vols participar en el programa?
Omple el formulari de sol·licitud! 


Bruna Muñoz, 8 setmanes a Alemanya. 

"Una oportunitat per aprendre a viure en un altre país, practicar una nova llengua i aprendre una nova forma de treballar. Una experiència molt bona que tornaria a repetir ara mateix!"Yasmina Natale, 8 setmanes a Alemanya. 

"He treballat en una residència de persones amb discapacitat. He après a espavilar-me i he guanyat molta experiència professional. El programa TLN és una gran experiència!"
Vols rebre més informació? Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu. Inscripcions obertes fins el 3 de març de 2021.Responsable: Grup Alba. Finalitat: Gestionar la relació amb Alba, i enviament de bulletins i informació comercial que pugui ser d’interès per l’usuari. Legitimació: El seu consentiment, a través de l’acceptació d’aquestes condicions. Destinataris: Es cediran dades a tercers en cas de ser necessari per la prestació de serveis. Drets: Els interessats poden exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició, dirigint-se per escrit a l’adreça info@aalba.cat, adjuntant una còpia del DNI del titular de les dades. Informació addicional: Per informació més detallada pot consultar la política de privacitat. 

Per a més informació contacteu amb Judit Garriga, responsable del Programa TLN MobiliCAT.

   600 557 361 - 680 725 709         jgarriga@aalba.cat (Judit)