ENFOC Educació Tàrrega Lleida

EL TLN MOBILICAT facilita que joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades a entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea durant un període de 2 a 5 mesos.

Impulsat pel Departament de treball, afers socials i famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del sistema de Garantia Juvenil. A la província de Lleida aquest programa està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius de l’Associació Alba.

Viu una experiència laboral única!


L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estran- ger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.Cristina Costa, estada a Alemanya.

"He viscut una experiència professional única a l'estranger. He treballat a una empresa d'organització de casaments i esdeveniments, la qual cosa m'ha permès explorar noves oportunitats dins l'àmbit de la comunicació."Victor Perez, estada a Itàlia.

"He viscut una experiència molt positiva on he crescut com a persona! He adquirit nous coneixements professionals en l’àmbit de la psicologia, he après nous idiomes i he conegut persones fantàstiques”.

 


Sergi Pla, estada a Alemanya.
 

"Participar al programa TLN amb l'acompanyament de l'Associació Alba m'ha donat l'oportunitat de viure a l'estranger, treballar com a educador social, aprendre un nou idioma, descobrir una altra cultura i conèixer persones que ara considero amigues. "

FUNCIONAMENT?

S’ofereixen estades a tres destinacions diferents. A cada una hi participaran joves que realitzaran pràctiques a diferents empreses i seran acollits per una entitat del país en qüestió que els oferirà l’allotjament i l’acompanyament durant les pràctiques.

Els participants tindran un tutor d’ENFOC i un altre tutor a l’entitat d’acollida que realitzaran les corresponents accions de seguiment.


CALENDARITZACIÓ

FORMACIÓ PRÈVIA A L'ESTADA:
- Formació intercultural (gener 2019).
- Formació lingüística en alemany o italià (febrer i març 2019).

ESTADES:
- Alemanya (Chemnitz): estada del 21 de març al 26 de juny de 2019. 14 SETMANES - 8 PLACES
- Itàlia (Pàdua): estada del 21 de març al 26 de juny de 2019. 14 SETMANES - 8 PLACES 
- Alemanya (Wernigerode)*: estada del 4 d'abril al 29 de maig de 2019. 8 SETMANES - 5 PLACES *Grup de persones amb discapacitat.


REQUISITS D'ACCÉS

- Joves entre 18 i 29 anys a l’atur.
- Inscrits al programa Garantia Juvenil. Si encara no t’has inscrit, t’ajudem a realitzar els tràmits. Contacta amb nosaltres!
- Ser demandants d'ocupació (DONO).
- Que hagin acabat estudis de grau mitjà, superior o universitari o que els hagin deixat a mitges.
- Sense experiència laboral en l’àmbit dels estudis cursats (no es té en consideració una experiència laboral inferior a tres mesos).
- Amb una formació bàsica d’idiomes.
FINANÇAMENT


Inclou:
- Viatge.
- Allotjament.
- Manutenció diària durant l’estada a l’estranger.
- Transport local durant l’estada a l’estranger, excursions, esdeveniments especials i visites planificades.
- Aprenentatge pràctic en empresa.
- Accions pedagogies complementàries.
- Formació lingüística.
- Preparació intercultural.
- Orientació professional.
- Assegurança.

 
Del 4 d'abril al 29 de maig 2019 es realitza una estada a Wernigerode, Alemanya, reservada només per persones amb discapacitat. Durant les 8 setmanes de la seva estada a Alemanya, els participants tindran una persona de suport personal que vetllarà per l'autonomia i el lleure dels participants fora de l'horari laboral de pràctiques.

L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves gràcies a la realització de les pràctiques laborals en empreses o entitats públiques o privades d'Alemanya i també fomentar l'autonomia personal i la confiança en un mateix.

Vols participar en el programa?
Omple el formulari de sol·licitud! 


Ramon Gabernet, 8 setmanes a Alemanya. 

"Ha estat una experiència increïble. Treballar en un taller artístic i tenir l’oportunitat d’exposar les meves obres estat un premi a la meva vida. Ho tornaria a repetir ara mateix!"Sonia Falip, 8 setmanes a Alemanya. 

"He treballat en una residència de gent gran. A part, he pogut viatjar a un altre país, aprendre el seu idioma, costums i tradicions. El tracte rebut ha estat molt bo en tot moment."
Vols rebre més informació? Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu. Inscripcions obertes a partir del 15 de novembre 2018 i fins a omplir places.Responsable: Associació Alba. Finalitat: Gestionar la relació amb Alba, i enviament de bulletins i informació comercial que pugui ser d’interès per l’usuari. Legitimació: El seu consentiment, a través de l’acceptació d’aquestes condicions. Destinataris: Es cediran dades a tercers en cas de ser necessari per la prestació de serveis. Drets: Els interessats poden exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició, dirigint-se per escrit a l’adreça info@aalba.cat, adjuntant una còpia del DNI del titular de les dades. Informació addicional: Per informació més detallada pot consultar la política de privacitat. 

Per a més informació contacteu amb Joan Roca, responsable del Programa TLN MobiliCAT.

  973 312 221       607 725 709         jroca@aalba.cat