Des d’enfoc i el servei de projectes europeus de l’Associació Alba oferim a joves del nostra comarca la possibilitat de participar en intercanvis europeus.


Des d’enfoc i el servei de projectes europeus de l’Associació Alba oferim a joves del nostra comarca la possibilitat de participar en intercanvis europeus amb d’altres entitats que formen part del programa Erasmus +.

El funcionament és el següent:

L’entitat que acull l’intercanvi fa una petició a l’Agència Nacional Europea presentant un projecte que acostuma a anar lligat amb un eix temàtic (esports, cultura, teatre, etc). Es fa públic el projecte per tal que les entitats interessades puguin sol·licitar participar en aquest intercanvi a l’espera que l’Agència Nacional accepti el pressupost. D’això també dependrà el número de persones que poden participar-hi de cada entitat. Normalment van de 3 a 6 persones.

Des de l’Associació Alba s’organitzen grups formats per a joves del territori i persones amb discapacitat de l’entitat, acompanyades si cal d’un monitor. Els intercanvis poden durar entre 7 i 12 dies i són una oportunitat única per a poder viatjar i conèixer la cultura d’aquell país i iniciatives que s’estan portant en d’altres entitats. Es fan amistats, es practica l’idioma (normalment anglès) i es realitzen activitats lúdiques.

Si esteu interessats en rebre més informació sobre els Intercanvis Europeus us podeu posar en contacte directament amb la responsable del servei de Projectes Europeus, Violant Amorós, vamoros@aalba.cat / 973 312 221.