Em dic Susana, sóc dun poble de Lleida i gràcies a lAssociació Alba he tingut loportunitat de poder fer un Servei de Voluntariat Europeu de deu mesos a Dinamarca.

La meva experiència està resultant ser molt enriquidora. Visc en un poblet petit anomenat Aarslev amb la meva companya Tjasa, d’Eslovènia.

Treballo en un centre d’activitats recreatives que s’anomena Husmandsstedet ,per a nens i nenes d’entre vuit i tretze anys, on venen després del col•legi per a divertir-se i gaudir junts dels diversos jocs i activitats.

Cada dia acostumen a venir aproximadament uns trenta o quaranta nens. Des del primer dia que vaig arribar al centre, vaig sentir que era un lloc únic i molt especial, i ara que porto set mesos treballant aquí, he pogut comprovar que així és!

El que més m’agrada del centre es que es un lloc on tothom es benvingut, estimat i acceptat.

La meva tasca principal al centre es organitzar tot tipus de jocs i activitats pels nens, ajudar-los amb la creació de les seves manualitats, organitzar tallers de cuina i passar temps amb ells fent les diferents activitats que tinguem segons el dia i la temporada (excursions, esport, yoga infantil, decoracions de Nadal, música, pintura…).

Fer de voluntària a Husmandsstedet em dóna l’oportunitat de compartir habilitats amb els nens i alhora d’aprendre molt d’ells i a nivell personal això m’aporta molt.

Durant la meva estada a Dinamarca també he tingut l’oportunitat de viatjar pel país i conèixer l’amabilitat de la gent i la seva cultura.

Us recomano que si podeu, aprofiteu l’oportunitat que proporciona l’Unió Europea de participar en un SVE, perquè no només gaudeixes d’una experiència única a un altre país, fas noves amistats, coneixes una realitat diferent, sinó que a més creixes com a persona, i això es una de les coses que més valoro de l’experiència.