10/2/2015

Dissabte passat en Guillem (a la foto acompanyat de la Violant, responsable del servei de projecte europeus de l'Associació Alba) va marxar cap a Malta a realitzar un voluntariat europeu d'un any en una entitat que treballa amb persones amb discapacitat. El seu projecte consisteix en donar suport en les activitats terapèutiques que es realitzen amb les persones de l'entitat, concretament l'activitat d'equinoteràpia i teràpia amb gossos. En Guillem ha estat col·laborant a l'Associació Alba com voluntari i ha participat en les activitats d'equionteràpia que es realitzen amb les persones. D'aquesta manera ha agafat experiència i també s'ha familiaritzat amb aquest mètode terapèutic.

Aquesta setmana també hem rebut notícies de la Laura Tarragó, una jove que està realitzant també un voluntariat de 9 mesos a Bucarest. Aquesta és el missatge que ens ha enviat explicant la seva experiència:

"El meu voluntariat a Bucarest està sent més que increïble. Comparteixo pis i treball amb 3 espanyols i dos poloneses. Es un projecte de 9 mesos i estem ensenyant anglès, espanyol i emprenedoria (negocis) amb mètodes totalment no formals, és a dir, a través de jocs i activitats. A més, de tant en tant fem esdeveniments amb diferents temes per tots els nens de la ciutat. Vaig venir aquí amb el cor encongit, ni se’m donava bé treballar amb nens ni m’agradava Romania, però diuen que el tren només passa una vegada, i jo vaig saltar-hi sense pensar-m’ho, vaig endinsar-me en aquesta aventura sense saber ben bé on m’estava posant, però les ganes de fer alguna cosa nova es van apoderar de la meva por i la van eliminar per complet. Avui en dia puc dir que és lo millor que he pogut fer mai. Romania m’està conquistant poc a poc, estic gaudint donant classes (cosa que no m’hagués pogut ni imaginar)i està clar estic aprofitant tot el que un EVS comporta; conèixer gent nova de tot Europa i intercanviar cultures i coneixements, independència, haver-te d’espavilar, trobar-te a tu mateix, anar-te’n al llit amb un munt de coses noves apreses, créixer i tenir més clar cada dia qui ets i que vols, compartir, conviure amb gent que té diferents punts de vista (molt diferents), aprendre a valorar els petits detalls del dia a dia.. podria estar escrivint hores i hores i no acabaria mai. Simplement, aquesta experiència m’està omplint i m’està fent millor persona".

Desitgem que al Guillem li vagi tant bé com a la Laura i tots els altres joves que estan a les portes de marxar a realitzar un voluntariat europeu.

Vols ser tu el proper? Informa't sobre el programa Erasmus + i del Servei de Voluntariat Europeu AQUÍ