17 / 2/ 2015

Aquest matí s’ha inaugurat al Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega el curs formatiu d’Auxiliar de cuiner/a i cambrer/a del Punt Formador Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” que lidera l’Associació Alba a través del projecte Enfoc.

L'acte ha comptat amb la participació en el discurs inaugural del cuiner Albert Marimon, de "La Cava" de Tàrrega. Aquest ha destacat la importància de treballar en equip i de posar “carinyo” en una feina en què els cuiners estan a mig camí entre el productor i el client. També ha explicat als nous alumnes que és un ofici que demana molta dedicació, però que té l’avantatge de tenir un feedback immediat del client.
A la presentació també hi ha intervingut la directora de l'Associació Alba, Maite Trepat, i la responsable d'Incorpora a nivell de Lleida, Mireia Castells. Totes dues han donat importància a dedicar recursos i esforços a la formació com a eina bàsica per a millorar la inserció de les persones en atur de llarga durada.

Aquest primer curs té una durada de 300 hores i compta amb la col·laboració de la New School, que realitzarà les competències més transversals i amb una professional l’Hostal del Carme que farà la formació més tècnica i pràctica. A més a més, de dues classes magistrals que impartirà el cuiner Albert Marimon. Finalment els alumnes realitzaran 80 hores de pràctiques a empreses del sector de la restauració.
Els responsables del curs valoren molt positivament la resposta a nivell d’inscripcions. Hi han hagut un total de 35 preinscrits i d’aquests, s’ha fet una selecció per a concretar els 20 alumnes que aquest any es formaran com a cuiners i cambrers. El perfil dels inscrits són sobretot persones immigrants i joves d’edats entre 30 i 45 anys. També hi ha dues persones amb discapacitat de l’entitat. Tots els inscrits són persones que estan a l’atur i sense feina des de fa un temps llarg.