Cada cop més fem servir les imatges i els recursos audiovisuals en el nostre dia a dia, amb els recursos gràfics se’ns fa més fàcil explicar conceptes complicats o densos, per això és útil saber d’on podem aconseguir aquests recursos.

No cal dominar perfectament programes d’edició per a crear recursos audiovisuals perquè, avui en dia, Internet ens dóna milers recursos online.  Amb aquests podrem crear fàcilment composicions amb imatges i vectors, comprimir o ajuntar imatges o documents pesats, descarregar música sense drets d’autor o fins hi tot descarregar tipografies diferents pels nostres dissenys.

Per això hem fet una selecció de les 9 eines online i multimèdia que més ens poden ser útils en el nostre dia a dia.

 

1. POWTOON (editor de vídeo i animacions)

Es tracta d’un editor de vídeos animats online on es pot combinar una veu, música i animacions. Amb powtoon podem crear presentacions i vídeos animats i és ideal per il·lustrar presentacions denses amb molt contingut, o simplement per a fer una explicació més divertida i interessant.

programa powtoon


2. CANVA (disseny gràfic)

Canva és un editor gràfic online, molt pràctic per fer dissenys per diferents plataformes. El programa compta amb diferents mides per a fer cartells, pòsters, presentacions o fins i tot revistes senceres. Dins del programa hi ha diferents dissenys predefinits on es pot editar gairebé tot, i també hi ha diferents seccions amb galeries d’imatges i de vectors.3. PICMONKEY (disseny gràfic)

Aquest és un altre editor gràfic online on, a part de fer cartells i materials de disseny gràfic, també es poden retocar fotografies de manera bastant professional. També s’hi poden fer collages amb les imatges editades. És un programa gratuït però amb una part de prèmium amb la que es pot gaudir de més dissenys i nivells d’edició.


4. ICONFINDER (icones)

És una pàgina on es poden trobar icones sobre molts temes per poder incloure-les en els vostres documents i fer-los més il·lustratius. Hi ha icones de pagament i d’altres de gratuïtes.

 

5. ICONMONSTR (icones)

Aquesta eina és semblant a l’anterior, s’hi poden trobar diferents icones sobre temàtiques molt variades i es poden descarregar en diferents formats i en alta qualitat.

6. UNPLASH (fotografies lliures de drets)

És una pàgina web on podem trobar una gran galeria d’imatges lliures de drets per utilitzar en els nostres projectes. Sovint, les imatges que busquem per il·lustrar la nostra feina tenen drets d’autor i no haurien de ser utilitzades, la solució la dóna aquesta web. Els diferents usuaris pengen les seves imatges i les comparteixin perquè la resta les puguin utilitzar.

 
7. CREATIVE COMMONS (música lliure de drets)

Creative commons és una plataforma que també s’utilitza per a compartir coneixements de tot tipus, i en part la cultura musical. Igual que unplash, dins de creative commons podem trobar diferents plataformes que ofereixen cançons pujades per diferents usuaris i que podem utilitzar per als nostres treballs o projectes. Cal parar atenció cada cop que ens descarreguem una cançó i mirar bé la senyalització del CC (creative commons), ja que, en general es poden utilitzar, però alguns cops la normativa és més restringida.8. TINYPNG (compressor d'imatges)

És una opció ràpida i fàcil d’utilitzar quan volem comprimir moltes imatges en jpg o en png a alhora sense perdre la qualitat de la imatge. Aquesta eina és gratuïta i ràpida.

TinyPNG

9. SMALL PDF (editor de documents)

És una plataforma que facilita l’edició i manipulació d’arxius en pdf. Dins d’aquesta es pot comprimir un arxiu, passar una presentació en power point, un arxiu en jpg, un excel o un word a pdf, i també es pot fer el procés a la inversa. També es poden ajuntar diferents pdfs, desbloquejar-los, protegir-los, girar-los i tallar-los. Si mai heu tingut algun mal de cap amb arxius en pdf, aquesta és la vostra eina.


SmallPDF 


10. PDF ESCAPE (editor de pdf)

Aquesta plataforma online serveis per crear pdfs editables. Es puja una plantilla en pdf, sense text, i després amb el programa es marquen els quadres de text que vulguem afegir. Aquesta eina és molt útil per editar i modificar la informació de pdfs amb un disseny complicat fet amb algun programa d’edició que no dominem.

PDFescape


I vosaltres que en penseu d'aquestes noves eines online? En coneixeu alguna altra? N'heu provat alguna de les que acabem de parlar? 
Animeu-vos a treballar al núvol!